پسته انواع مختلفی دارد: پسته احمد آقایی، بادام، پسته فندقی، پسته کله بزی و … برخی معتقدند که پسته کله بزی مضر است اما این باور از نظر علمی ثابت نشده است و طی سالیان مصرف این نوع پسته ، حادثه ناخوشایندی رخ داده است. و هیچ تفاوتی با پسته های دیگر ندارد. فردی به نام حاج علی شریفی این نوع پسته را در رفسنجان شناسایی و معرفی کرده است و به دلیل اندازه بزرگ و شباهت آن به کله قوچ، آن را پسته کله قوچ می نامند. این پسته بزرگتر از پسته های دیگر است و پوست آن سفید خامه ای سفت و هسته آن قرمز تیره است.
پسته کله قوچی
پسته کله بز از میان وعده های سالم و لذیذ به شمار می رود که می توان آن را به تنهایی یا با انواع دیگر مغزها مانند فندق صادراتی رودسر، بادام، تخمه و … مصرف کرد و یا به صورت خلال یا پودر شود. انواع دسرها و غذاها را اضافه می کرد و می خورد. این نوع پسته بزرگترین و سنگینترین نوع پسته است و بعد از پسته فندقی پرطرفدارترین نوع پسته است و به افزایش سلامت بدن، داشتن قلب سالم، کنترل یا کاهش وزن و همچنین افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند. زیرا ظاهر بزرگ و طعم منحصر به فرد آن را به گزینه ای بسیار مناسب برای صادرات تبدیل کرده است.
خواص پسته کله قوچی
خواص پسته کله قوچ بسیار زیاد است و به همین دلیل پزشکان به افرادی که ضعیف یا مریض هستند خوردن پسته و بادام هندی را توصیه می کنند، خواص پسته عبارتند از:
افزایش سلامت قلب
کمک به هضم بهتر
برای پوست مفید است
به کنترل وزن یا کاهش وزن کمک کنید
کنترل دیابت در بیماران دیابتی
کمک به رشد جنین در دوران بارداری
افزایش و تقویت میل جنسی
به آرامش اعصاب کمک می کند
بسیار خون ساز
انس پسته کله قوچی
همانطور که در بالا ذکر شد سر پسته بیشتر از سایر انواع پسته است و ظاهر بزرگتری نیز دارد. برای اندازه گیری ۱۴۲ گرم پسته را با ترازوی دیجیتال اندازه می گیرند و سپس ۱۴۲ گرم آن را به گروه های پنج تایی تقسیم می کنند و تعداد گروه های پنج تایی را می شمارند. تعداد گروه های پنج تایی نشان دهنده وزن پسته است. توجه داشته باشید که ۱۴۲ گرم عدد ثابتی است که از قدیم الایام بین تاجران پسته مرسوم بوده است.
خصوصیات پسته کله قوچی
پسته کله قوچی از انواع پسته فندقی محسوب می شود و به دلیل ظاهر درشت و درشت آن طرفداران زیادی دارد. یکی از خصوصیات پسته کله قوچی این است که پسته در هر کیلو کمتر از پسته های دیگر است. زیاده روی در مصرف پسته و کشمش مانند سایر غذاها عوارضی مانند افزایش وزن، یبوست یا اسهال و درد شکم دارد که با مراجعه به پزشک و تغییر نوع مصرف قابل درمان یا پیشگیری است. کسانی که کلسترول دارند نیز باید در مصرف پسته احتیاط کنند زیرا پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب است.
درباره پسته کله قوچی
در مورد پسته کله قوچ بهتر است بدانید که درخت آن یکی از درختان کم رشد با سطح برگ بسیار کم است و به همین دلیل آفتاب نمی تواند به راحتی به میوه های آن آسیب برساند و ارزش این محصول گرانبها و منحصر به فرد حدود ۱۰ درصد است. از درآمدهای غیرنفتی کشور از اواسط شهریور می توان پسته را برداشت کرد. میزان برداشت این محصول به شرایط محیطی مانند آب و هوا و میزان سرمای مناسب در زمان مناسب برای نهال و درخت بستگی دارد. بهتر می شود و در هنگام کاشت باید نوع و کیفیت پسته بررسی شود.
شکل پسته کله قوچی
پسته ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند، یک دسته پسته های کروی و گرد و دسته دیگر پسته های کشیده. همانطور که گفته شد شکل پسته کوله گوچی گرد و کروی است به این معنی که از دسته پسته های فندقی هستند و طول و عرض آن تقریباً برابر است. پسته دسته دوم یعنی پسته های کشیده از نظر شکل ظاهری بلندتر از پهن بوده و مغز آنها کشیده و مستطیل شکل است. در این دسته می توان به پسته اکبری و بادامی اشاره کرد.
مشخصات پسته کله قوچی
میزان تولید پسته فندقی خام در ایران رتبه اول و رتبه دوم پسته کله بزی است و به دلیل درشت بودن وزن کمتری نسبت به سایر پسته ها دارد. یکی از خصوصیات پسته سر قوچ، فرورفتگی و چین خوردگی در دو لبه استخوان آن است که با استفاده از آن می توان این نوع پسته را شناسایی کرد. این نوع پسته با توجه به نوع و خصوصیاتش برای باغداران مقرون به صرفه است، زیرا هم قیمتی دارد و هم تقاضای زیادی دارد.
معرفی پسته کله قوچی
در معرفی پسته کله بزی نیز می توان به این نکته اشاره کرد که به دلیل اندازه بزرگتر نسبت به پسته های دیگر مانند بادام هندی مزمز، به صورت خلال یا خلال در انواع شیرینی ها، دسرها و غذاها به عنوان مثال در تهیه گز استفاده می شود. پسته اگر از پسته کله قوچ تهیه شده باشد علاوه بر خوشمزه بودن از نظر قیمت با انواع دیگر مغزها متفاوت است.
ویژگی های کله قوچی
یکی از خصوصیات درخت پسته کله قوچ این است که این درخت نسبت به آفت بسیار حساس است و اگر درخت تحت تأثیر آفت قرار گیرد آسیب زیادی به آن وارد می شود و حتی ممکن است درخت پسته بمیرد و یا بازدهی کمتری داشته باشد. زمانی که نهالی کاشته می شود با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب و هوا حداقل باید ۵ سال صبر کرد و از پنج سالگی تا ۴۵ سالگی میوه می دهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.